Igår firade vi livet🥂❤️


Men tyvärr fick jag inte riktigt beskedet jag önskat. Jag hade sett framför mig hur kirurgen skulle säga att all cancer var borta och hur jag skulle fira just det.

Efter att ha analyserat den bortopererade vävnaden såg man att de två lymfkörtlarna var friska 🙌 dvs ingen spridning dit. Men det fanns en 4 mm stor tumörrest kvar med cancerceller i.

Den är bortopererad så man kan säga att jag är fri från cancer men kommer byta min herceptinbehandling till något som heter Kadcyla. Tyvärr visste kirurgen inget om vad det var och jag träffar inte onkologen förrän på onsdag för mer info.

Så min vana trogen har jag fått läsa på. Kadcyla är en kombo av Herceptinet (som jag får idag) och en mildare cellgift. De flesta verkar få det 14 ggr var tredje vecka. Så någon gång fram till november.

Det är en ganska ny behandling som man tidigare bara gav de med spridd bröstcancer men som nu även de med kvarvarande cancer vid operation får och som halverar risken för återfall och den ges bara till Her2 positiva.

Och ja… där finns biverkningar men man får behålla håret 🙏 och även om jag läst och läst så är ju allt så personligt så jag får vänta och se.

Jag provade nog på alla känslor igår. Besvikelse för beskedet, rädsla för biverkningar, ledsen för att det aldrig tar slut, förbannad på cancern men…

Med hjälp av min älskade familj så pratade och pratade vi och kom fram till att det finns såå mycket att fira. Och sakta vände känslorna.

GLÄDJE för att vara fri från cancer och att det inte spridit sig och för att få en behandling som halverar risken för återfall. TACKSAM för forskningen och för alla som ställer upp i olika studier för att ta fram nya behandlingar. Och för den svenska sjukvården som gör detta möjligt (det är inga billiga grejor).
Men framför allt tacksam för familj och vänner och allt det vardagliga i livet som man så lätt tar för givet.

Istället för att fira ett visst mål (ett besked, en operation, en ny milstolpe) så firar vi livet. Livet som pågår just nu!

Så nu firar vi, skål och all kärlek🥂❤️