Jag läste någonstans att ett leende kan förändra världen och jag började fundera kring det. Är det verkligen sant, hur långt ut i världen kan ett leende nå? Tanken förde mig ut på upptäckt.

Jag såg en stressig morgon framför mig där pojkarna ska till skolan. Alla är sena iväg och jag känner att jag börjar bli lite irriterad och jag vet att risken då är att jag blir gnällig och negativ. Då bestämmer jag mig för att hitta lugnet inom mig igen och bara landa här och nu. Jag känner hur känslan förändras och vi säger något roligt istället och pojkarna cyklar till skolan med ett leende på läpparna.

På sin väg till skolan möter de en kvinna på väg till bussen. Hon går och funderar på hur det ska bli på jobbet idag, ska det bli lika stressigt som igår? Tankarna börjar bli negativa och ett vemod sprider sig i kroppen på henne. Då möter hon plötsligt två pojkar på cykel. ”Gomorron” säger de och ler mot henne. Hennes tankar avbryts och istället ler hon och säger ”gomorron” tillbaka. Känslan förändras inom henne, kanske kan det bli en bra dag ändå. Pojkarna cyklar vidare genom byn och möter många människor på sin väg till skolan…

När kvinnan hoppar på bussen ler hon mot chauffören och önskar honom en bra dag. Chauffören tittar förvånat upp, han har grubblat över hur länge han ska behöva arbeta för att tjäna ihop till den där bilen och det känns som en evighet. Leendet avbryter hans funderingar tvärt. Han ler tillbaka och säger ”tack, och desamma till dig”. Det är ganska trevligt att vara busschaufför, kanske ska jag njuta av det här och nu, den där bilen kommer jag kunna köpa tids nog. På nästa hållplats hoppar det på fem stycken, han ler och säger ”gomorron” till var och en…

När jag kommer till jobbet så går jag runt i korridoren, stannar till och säger gomorron till alla jag går förbi. Jag kunde också kommit dit med ett böjt huvud och mått dåligt för att jag skällde på pojkarna men i morse valde jag en annan väg.

Det har bara gått 15 minuter sedan jag sade hejdå till pojkarna och ett leende har börjat sprida sig i världen.

En ganska mäktig känsla

Så ett litet komihåg :)

Processed with VSCOcam with t1 preset