(Dag 1-7 efter behandling 4 av 7)

Den första bilden är från min look alike tävling, Vem är jag lik? och svaret kommer längre ner.

Det känns som kroppen är trött nu och biverkningarna sitter i längre och längre. Jag kommer inte riktigt ur dem på samma sätt som jag gjorde i början. En ny biverkning jag märker är huvudet som inte riktigt hänger med längre. Jag har hört talas om den där hjärntröttheten eller cytostatika hjärnan och jag känner att jag inte riktigt kan tänka klart ännu och att jag behöver bara få vila huvudet ibland i mörker och tysthet. Det är ganska ansträngande att bara skriva den här texten och försöka få någon mening och struktur i den.

Jag har fortfarande ont i kroppen och känner mig febrig och lite illamående (som jag står ut med utan medicin) och jag äter lite alvedon när det känns som värst och om jag ska göra något speciellt.

Jag försöker lyssna på kroppen och ta det lugnare men det kan vara ganska frustrerande ibland när jag inte klarar det jag brukar klara. Planering och struktur som har varit mina vänner innan kan vara ganska ansträngande nu.

Jag kommer på mig själv med att tänka när jag bara kommer ur det här om några dagar, veckor eller månader så blir jag som jag brukar vara. Då ska jag göra… och så är huvudet igång igen. Eller att jag gärna vill tänka på vad som händer till våren när jag ska tillbaka och jobba igen. Att jag redan nu vill ha en plan för det och hur frustrerande det är att inte veta hur det blir och när jag kan börja och…

Jag skulle sätta på ben på en soffa i helgen och blev nästan galen i huvudet när jag försökte tyda instruktionen och sedan skulle få på de olikvinklade benen. Det visade sig sedan att instruktionen var fel men innan jag insåg det så fick jag verkligen tvinga mig själv och sedan vila en stund och sedan prova igen och sedan vila. Huvudet brukar ju vara min styrka och nu vill det inte alls som jag vill.

Så jag försöker prioritera om och ställa mig själv frågan: Vad behöver min kropp nu för bästa läkning och återhämtning? Så meditation och promenader har jag haft högt på prioriteringslistan länge men jag måste jobba med att sätta vila högt på listan också och att inte göra något alls. Det är ok att vila mig utan att ”jag ska bara göra…” först. Jag kan ha lite småprojekt som jag kan göra när det känns ok men så fort huvudet strejkar så gå och vila.

Som denna texten som jag har pillat med i några dagar nu och hela tiden får ändra första meningen från Dag 1-5 efter fjärde behandlingen till Dag 1-6 till nu Dag 1-7 för jag blir inte riktigt klar med den.

Jag försöker prioritera in roliga grejor och projekt också.

Som när Danne kom hem och visade mig en bild på Kojak samtidigt som jag provade glasögonbågar och åt snusklubba. Jag skrattade högt och det blev en look alike tävling på Instagram.

Som i måndags när jag var på handboll i Arenan igen för första gången på 1,5 år, så kul med stämningen och vinsten och att tre 03-or fick chansen att komma in på plan. Brottas fortfarande med mina svettningsattacker när jag bara ville slita av peruken men den fick sitta på hela matchen.

Just nu gör jag en ”Portal gun” till Rick Sanches, en tecknad figur som jag aldrig hade hört talas om som Milton ska klä ut sig till imorgon på en halloweenfest. Finns superbra Youtube filmer om hur man kan göra en sådan i papp. Så nu ska jag kolla om jag kan få tag i några självlysande armband eller ringar eller något. Återkommer med den färdiga bilden senare.

Over and out with lots of love!

Liselott