Jag går i väntans tider, inte som gravid då även om jag känner mig lite så efter att kroppen fortfarande är en aning uppsvälld från alla behandlingar. Jag väntar på besked.

Ett tillstånd som man lite får lära sig att leva med när det gäller en cancerdiagnos. Väntan på svar från olika provtagningar, mammografier och just nu vad svaret på operationen ska visa. På fredag har jag dejt med kirurgen och får svar på om det finns cancer kvar i det som nu är bortopererat och skickat på analys.

Och gissa om det har varit mycket tankar som skulle bearbetas. Men det känns som jag har gjort det och jag har en bra känsla i kroppen just nu. Jag är förberedd på vilket besked jag än får och jag känner mig lugn i det.

Jag har dock ett litet dilemma och det är att svaret troligtvis kommer att finnas på 1177.se tidigare denna veckan och mitt dilemma är om jag ska ”våga” gå in och läsa det innan fredag eller inte. Jag har inte helt bestämt mig men det känns som att jag kommer att göra det. Då kan jag ju förbereda mig för fler frågor tills på fredag.

Idag har jag varit och lagt om operationssåret och det såg fint ut. Jag har inte behövt äta några smärtstillande och jag kan nästan sova på mage igen. Jag måste fortfarande ha på mig BH:n som jag fick under operationen för att allt ska läka fint. Duscha går bra och jag tror jag får bada igen om en vecka. Vi hade en här som kunde fixa värmen på vattnet i veckan så gissa om jag har duschat. Jag älskar att duscha varmt och det har varit en utmaning med de där 25 graderna som vi haft sedan innan jul.

Jag försöker lyssna på kroppen och blandar promenader med att göra lite utflykter för att fylla på med energi. Jag mår fortfarande lite illa och tror det är en av biverkningarna från Herceptinet som jag får nu var tredje vecka. Det kommer och går så det är hanterbart.

Jag älskar idrott, och nu när jag inte kan utöva själv fullt ut så blir det mycket på TV. Det har varit mycket vinterstudion och nu är det EM i handboll nästan varje kväll. Och jag ser verkligen fram emot OS som börjar den 4 feb. Så något som är bra med att vara sjukskriven.

På innebandymatch med Love

I fredags fick jag även kallelsen till strålningen i Lund som ska starta fredagen den 25 feb. Det är nästan två veckor efter vad som sades från början men det är ok. Jag ska dit veckan innan och göra någon röntgen och markera på kroppen så man kan ställa in maskinen. Men jag är inte där i tanken ännu, ett steg i taget och först besked på fredag.

Kramar och Kärlek