Check på operation ✔️
Allt har gått enligt plan och de har tagit en tårtbit och två portvakter (lymfkörtlar) som nu är skickade för analys. Den 28 jan ska jag ska på återbesök och få svar på om det finns några cancerceller kvar.

Beskriver dagen här:
Igår var det dags för operation och sonen fick rycka in och skjutsa mig till sjukhuset där jag skulle vara kl 7. (Min man låg hemma och var sjuk)

Ombyte och covidtest stod överst på listan.

Sedan blev jag skickad till bröstmottagningen för att markera ut tumören med en ståltråd så de vet var de ska operera. Kirurgen var även där och ritade ut med tuschpenna. Lite komiskt med tråden som stack ut från bröstet.

Där efter skickades jag vidare för att få en isotop insprutad i bröstet som ska färga och lysa upp vilka lymfkörtlar som ska opereras bort. De tar de som ligger närmst bröstet som kallas portvakter.

Sedan blev det väntan inför operationen och jag var ganska lugn då. Men helt plötsligt kom de och sade att det bara var 30 min kvar och det var en timme innan beräknat så då fick jag träna andning. Andas in, andas ut…

Det är en sådan märklig känsla att somna och sedan bara vakna som om det händer samtidigt även om det gått två timmar.

Mådde galet illa hela dagen igår men vet att jag reagerar så på narkosen.

Kirurgen kom och berättade att allt gått bra och vad jag ska tänka på nu den närmsta veckan. Jag kom hem vid 16:30 och sov mesta delen av kvällen sedan.

Idag mår jag mycket bättre igen och har inte särskilt ont i bröstet. Känns så skönt att ha fått bort det från kroppen nu.

Tack för all pepp och kärlek igår. ❤️