Jag får så många frågor om mitt mellanmål så nu måste jag dela med mig :)

Du ska åka iväg på en längre utflykt eller åka på en match med barnen och du vet att du kommer bli hungrig när du är iväg, vad ska äta för något?

Alternativen som finns är ofta smörgåsar, korv i bröd, godis/snacks eller någon frukt. Ja det kan fungera med en frukt men ofta behövs det något mer att äta för att man ska stå sig och för att hålla blodsockret på en bra nivå.

Ni som känner mig har säkert sett min lilla plastpåse med något mystiskt i som jag stoppar i mig som mellanmål. Det är min underbara, supergoda havrepannkaka!

Jag äter sedan några år tillbaka en anpassad kost för att jag ska må bra. Jag försöker undvika de snabba kolhydraterna som socker och mjöl för när jag äter det får jag en sockerkick och när den släpper så mår jag ganska dåligt. Jag behövde ett mellanmål som jag kunde ta med mig när jag skulle iväg på något, som inte behövde kyla och som inte innehöll socker och mjöl. Någonstans hittade jag ett recept på en proteinpannkaka som jag sedan modifierat lite.

Det här behöver du:

3 äggvitor (ca 1 dl äggvita, finns även på dunk)
1 dl havregryn (går även att variera med nyckelhålsmärkt müsli)
1 msk hackad sötmandel eller andra nötter
Kanel (jag tar ganska mycket för smaken)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Andra alternativ att ha i:

På bilden finns även en halv skopa proteinpulver i den bruna skålen som är gott för smaken (själv utesluter jag detta nu pga att det är så sött)
Äppelklyftor eller blåbär

Rör ihop alltsammans. Häll smeten på ett stekjärn med lite olja på och stek på medelhög värme. Vänd efter några minuter.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Låt pannkakan svalna och ta med den i en påse eller burk, ät och njut!

Pannkakan går att variera i det oändliga, prova er fram och hitta era egna favoriter. Ibland gör jag dubbel sats om jag vet att jag ska vara iväg länge och behöver två portioner.