Idag vaknade jag nervös igen. Danne hade gått till jobbet men jag var lite ledsen så han kom hem och kramades en liten stund. Kl 8:45 var det dags för mammografi och ultraljud för att se hur jag svarat på behandlingen såhär långt. I mitt fall så får jag ju cellgifterna innan själva operationen (det kan vara tvärtom också) just för att man se hur tumören svarar.

Mammografi maskinen hade dock lite spel idag så det som brukar ta max 5 min tog en halvtimme och de fick starta om maskinen till slut för att den skulle fungera. Jag höll mig ganska lugn även om jag gärna ville få det där beskedet.

Sedan var det dags för ultraljudet och läkaren kom in och gjorde det. Man vill ju gärna att hon ska säga något snabbt men hon var grundlig och till slut berättade hon att det såg ut som jag svarade bra på behandlingen och att tumören krympt. TJOHO! Jag ska träffa onkologen på onsdag så då får jag mer besked.

Med lätta steg lämnade jag sjukhuset och berättade för familjen.

Sedan åkte jag till Lerjevallen för en härlig långpromenad och lunch med fina Maritza.

På kvällen firade vi i familjen med Wallenbergare, potatismos och rårörda lingon, gudars vad jag har längtat efter mos efter all färskpotatis.