Jag har ju bara två veckor kvar innan de drar picclinen och jag har haft den sedan augusti. 

I söndags fick jag ont i armen där picclinen sitter, lite ömt och stramande. 

Jag läste på lite i FB gruppen om om bröstcancer och där stod att det kunde vara en propp och att man skulle kolla upp det.

I måndags lade jag om picclinen som vanligt och det såg bra ut men när jag berättade att jag var öm så tyckte hon att jag skulle kolla upp det med onkologen. 

Själv har jag mest mått kasst nu så ville helst bara krypa ner under täcket och glömma allt. Klassiskt ”om jag inte tänker på det så är det inte sant” syndrom. 

Jag bestämde mig ändå för att berätta för min bättre hälft som övertygade mig om att vi nog måste ringa in till onkologen som då tyckte vi skulle komma in. De var nästan säkra på att det var en blodpropp så remiss för ultraljud skickades.

Blodpropp kan innebära att man behöver blodförtunnande och tydligen i form av dagliga sprutor när man tar cellgifter och i ganska lång tid efteråt. Så jag bröt ihop en stund, orkar inte mer, orättvist, det räcker nu, jag har ju bara två veckor kvar…

Men är det något som har blivit tydligare för mig under denna resan så är det att jag har blivit medveten om vad de här tankarna gör med mig. De får mig bara att må sämre.

Jag kan välja att se det annorlunda. Picclinen hjälper mig att få cellgifter som hjälper mig mot cancern och jag är så tacksam för att det finns bra behandling nu. Jag fortsätter gärna med sprutor om det hjälper mig på min resa. 

Återigen blir det så tydligt vad som händer när jag släpper tankarna och accepterar det som är. 

Så jag var ganska lugn igår när de gjorde ultraljud. En trevlig läkare som visade och förklarade hur en frisk ven såg ut jämfört med en ven med propp, det var mycket riktigt en propp, 5 cm längs picclinen. Men den satt ytligt och ”bra” och det blir sprutor men… förhoppningsvis bara i 30 dagar och jag är så tacksam. 

Nya utmaningar dyker upp i livet hela tiden och lösningen är alltid densamma – Acceptera. 

Och det är ok att bryta ihop ett tag också. 

Är detta en del av min resa för att bli cancerfri så tar jag det gärna varje dag 

❤️