Jag kommer ihåg när jag satt och bläddrade igenom olika bloggar och Instagramflöde så försökte jag hålla koll på dagarna och var de var i själva behandlingen. Så för att underlätta för andra som gärna vill veta så försöker jag skriva ut det tydligt i varje inlägg.

Nivestin sprutan:
Jag tog den första sprutan Nivestin på kvällen (dag 3), var lite nervös för den. Inte så mycket för just nålsticket, det gick bra att göra själv, mer för nya biverkningar som denna verkar ge. Vanligt att man får ont i kroppen och lederna, den kan ge illamående (ja, jag vet jag skriver mycket om det där) och diarré eller förstoppning. Jag fick rekommendationen att ta den på kvällen innan läggdags tillsammans med två Alvedon.

Cellgifterna går ju åt alla de snabbväxande cellerna och det innebär även de vita blodkropparna så sprutan är till för att öka upp de vita blodkropparna igen.

Jag märkte inte så mycket av sprutan under dag 4. Det är lite mer sådär flunsakänsla med lite illamående som blir värre under dagen. Jag känner mig även lite tröttare. Dag 5 vaknade jag dock med värsta diarrén men jag hade fått medicin som stoppade upp det snabbt och lätt.

Omläggning av Piccline:
Det var också dags för omläggning av Piccline. I Kristianstad har man fått med sig en liten påse med alla grejer som behövs för omläggning och själva omläggningen görs sedan på vårdcentralen där jag har bokat tider varje måndag framåt. Världens gulligaste sköterska hjälpte mig och jag som var lite rädd för att det skulle göra ont kände ingenting under hela tiden. Hon spolade rent och satte nya förband och sade att allt såg fint ut och det tog ca 30 min.

Livet:
I söndags efter kräftskivan tittade vi först när sonen spelade fotboll och sedan åkte hela familjen till Yngsjö igen. Det var en magisk kväll och vi gick en lång promenad igen och jag mådde fantastiskt bra en stund där på kvällen. Det är så lätt att säga nej när man mår lite tjyvigt men jag har bestämt mig för att försöka hänga på och familjen är duktiga på att dra med mig.

I måndags åkte jag till mina föräldrar i Valje efter vårdcentralen och sen åkte vi vidare till Vägga i Karlshamn där vi åt en god fiskelunch i hamnen. Jag försöker boka upp saker så länge jag mår bra, lite för att tänka på annat och såklart för att det är mysigt nu när jag ska vara hemma ett tag.

Efter turen däckade vi alla en timme i Valje och sedan for jag tillbaka hem. Barnen hade en träningsfri kväll, vilket inte tillhör vanligheterna så vi köpte Thai och åkte till Ekenabben på utflykt och promenad.