(Dag 1-5 efter behandling 2 av 7)

En liten sammanfattning av de här fem dagarna.

Dag 1: Äter kortison som gör att jag mår bra hela denna dagen. Fortfarande är det sömnen som blir lidande men kroppen mår toppen.

Men… hittade tre fästingar på mig från svampplockningen i måndags. Jag har aldrig haft fästingar så jag fick spel. Inte nu när immunförsvaret är nersatt. Vi fick bort dem och jag måste hålla koll nu framåt.

Vid lunchtid tog jag min enda spruta, den jag ska ta nu istället för de andra åtta och det kändes helt ok. Kroppen tog emot den helt annorlunda.

Dag 2-5: Har varit ungefär samma biverkningar de här dagarna. Influensakänsla, öm i kroppen och illamående. Tyvärr hjälper inte de illamåendetabletter jag fått så jag ska be om andra till nästa gång. En daglig diarré som jag har tabletter mot som funkar bra.

Jag sover och vilar ganska mycket, har svårt att ta mig för saker när jag mår illa men försöker få till mina promenader, om än lite kortare.

Sen är det smaken som jag nästan hade glömt. Sårigt i munnen och allt smakar illa. Vatten är grymt äckligt men jag brukar blanda i vätskeersättning med smak och då funkar det. Kaffet får jag tvinga i mig och det som jag brukar älska så. Vågar inte börja vänja mig av med koffeinet just nu.

Salt smakar bäst just nu och visst sött också. Jag äter mycket frysta vindruvor som kyler och lindrar munnen samtidigt. Kan verkligen rekommendera det.

Men detta är min passion just nu…

Snusklubbor och handboll på TV

Snusklubbor, det enda som smakar som det brukar och det går bra att äta till frukost också tydligen ☺️

Ibland blickar jag framåt och undrar hur länge det ska hålla i sig, hur jag kommer må efter de andra behandlingarna. Hur många dagar kommer vara så här eller troligtvis värre. Då måste jag stoppa mig själv. En timme i taget… för ibland släpper ju illamåendet en stund och då måste jag ju passa på att njuta.

Försöker vara med så mycket jag kan. Även om jag mått sådär så har det ju hänt trevliga saker. Det får mig att glömma en stund och så får jag vila igen efteråt. Jag har gjort äppelmust. Så skönt att göra något med äpplena som ligger under träden och förfaller annars.

Familjen Andersson bjöd på goda hamburgare, tusen tack. Så skönt när jag känner att det är ok att ligga på soffan en stund och vila hos er.

Det har varit 12-års kalas för Love i Yngsjö.

Idag fick jag ett trevligt oväntat besök från en bröstsyster som gått igenom sin resa för något år sedan. Så skönt att dela erfarenheter.