Vad är det som gör att jag hellre sätter mig vid köksbordet eller i soffan när jag ska arbeta eller göra något vid datorn?

Detta var en fråga jag ställde mig igår när det var dags att börja utforma en arbetsplats. Vi har ett jättefint kontor som jag verkligen lagt mycket tid på för att få till som ett trivsamt kontor. Trots det så väljer jag fortfarande bort det som arbetsplats.

För mig handlade det om att hitta ett ställe där jag kunde känna inspiration och kreativitet. Jag gick runt i huset och kände efter var jag trivdes, satte mig på olika ställe och bara kände och lyssnade inåt. Soffan med de stora fönstren ut mot trädgården och åkrarna bakom lockade och även köksbordet där jag har samma utsikt gav samma känsla. Kontoret kändes trivsamt men med skrivbordet in mot väggen och tendensen att det alltid landar post och papper på där gjorde att den riktiga känslan inte infann sig. Det var helt enkelt för rörigt och även om jag försöker hålla rent där så har det en tendens att snabbt bli lika rörigt igen. Men kan jag verkligen skapa en arbetsplats där alla andra också kommer befinna sig?

Då kom jag på det, vi har en balkong inomhus som vi aldrig riktigt använt. En vän som vi träffade i helgen gick ut och ställde sig där och sade med entusiasm att detta är det bästa med ert hus. Jag hade inte riktigt tänkt så men nu såg jag henne framför mig igen med armarna utåt och handflatorna vända uppåt. Från balkongen ser man ner över vardagsrummet och man ser även ut mot trädgården och åkrarna. Där står redan ett skrivbord som vi skulle sälja på blocket och där är en hylla med massa skönlitterära böcker.

Jag har nu på morgonen burit upp alla mina inspirationsböcker, min dator och en kontorsstol. Jag har satt fram lite foto och saker som jag inspireras av och jag har burit upp min meditationskudde. Istället för att ställa allt i ordning kände jag att jag måste skriva så jag sitter nu här och skriver en av mina första texter. Jag kommer på mig själv att jag vänder huvudet åt vänster och tittar ut på naturen och det ger mig inspiration.

Det bubblar i mig, jag har så mycket jag vill dela och då måste ju detta vara en kreativ arbetsplats.