Jag har varit klarvaken stora delar av natten, lite spänning antar jag men jag har också läst att man blir pigg av kortisontabletterna. Jag vaknade vid halv 8 med ganska stor ångest och min kära man som hade bestämt att jobba hemifrån tills han skulle köra mig in vid 9:30 kom upp till mig i sängen. Mys och tårar är bra naturlig medicin, jag fick prata av mig igen och han lyssnar som vanligt.

Jag gick upp och packade min väska, galet snurrig och noll koll. Känner återigen hur stressen påverkar mig. Som tur var hjälpte Danne mig att få rätt på allt och vi kom iväg i tid. Vi vinkade av varandra utanför sjukhuset, precis som alla skolbarn som blir avvinkade idag när skolorna börjar och precis som för skolbarnen togs ett obligatoriskt foto.

Insättning av Piccline
Piccline är en tunn katet som läggs in en större ven på överarmen för att ge läkemedlet i blodbanan. Denna kommer sitta på plats under hela behandlingsperioden så man slipper nålstick varje gång. Detta tog ungefär 45 min och för mig var det inte så farligt då jag inte är rädd för nålar. Nu är den på plats och det känns skönt. Tyvärr inga fler bad men det har ju blivit mycket bad i sommar redan. Denna ska läggas om en gång i veckan på vårdcentral framåt.

Behandling
Sedan var det dags för behandling. I en sal med 5 behandlingsstolar placerade jag i en hörna och vi körde igång. Herceptin 1,5 timme och 30 min paus. Perjeta 1 timme och 30 min paus. Docetaxel i en timme. Mycket vätska och mycket toalett besök med droppvagnen som sällskap. Det visade sig att jag tålde behandlingen bra idag. Jag fick även med mig 8 sprutor som ska tas i magen dag 4-12 efter behandling för att stärka upp de vita blodkropparna. Vi gick igenom biverkningarna igen och jag fick lite olika piller för diarré och illamående och massa grejer för omläggning av piccline på vårdcentral.

Då jag skulle sitta i behandling i över 4 timmar hade jag bunkrat upp med underhållning som det visade sig att jag inte använde mig av alls. Jag ville passa på att prata, att höra de andras erfarenheter i sina bröstcancerresor. Och alla delade med sig och verkade tycka om diskussionerna i rummet. Eftersom jag var där så länge idag hann jag med många olika personer som bytte av varandra. Jag bytte även telefonnummer med en som startar sin behandling idag. Känns skönt att kunna följas åt.

Hemma igen
Danne hämtade mig vid 15:30 och jag mår som vanligt idag. Alla killarna var hemma så vi delade våra erfarenheter från dagen, Milton började 3:an på gymnasiet, Elmer 1:an på gymnasiet, Danne hade visning på jobbet och jag om min dag.

Vi hann med en blöt promenad också med ösregn under sista biten.

Faktaruta:
– Betapred (kortisontabletter) 12 tabletter på morgonen
– Piccline insatt
– Herceptin (antikropp), 1,5 timme nu första gången under uppsikt
– Perjeta (antikropp), 1 timme
– Docetaxel (cellgift), 1 timme
– Blodtryckskontroller och övervakning för att se ev. allergiska reaktioner denna första gång.